Wijnhaven Festival

zaterdag 3 september 20.00 uur
Toegang: eigen bijdrage

Dit extra concert is een samenwerking van het Wijnhaven festival met de serie zomerconcerten Dordrecht. In het wijnhaven festival worden amateur ensembles begeleid in hun ensemblespel door zeer goede musici. In dit docentenconcert laten het Busch Trio en het duo Braceras / Bloomer het publiek genieten van de mooie klanken van Cesar Frank, Maurice Ravel en Dimitri Sjostakovitsj.

“Effortless musicianship” (the Times) is slechts een van de vele superlatieven die de pers spendeerde aan het Busch Trio. De gebroeders Omri en Ori Epstein en Mathieu van Bellen spelen samen en zijn vrienden sinds hun studietijd aan het Royal College of Music in Londen. Ze behaalden alle drie diverse internationale prijzen als solist maar besloten zich volledig aan hun piano trio te wijden. Ze bespelen inmiddels alle grote podia in Europa en daarbuiten. Het zinderende concert dat het Busch Trio vorig jaar september gaf in de Trinitatis Kapel deed de organisatie van het Wijnhaven Festival besluiten om met een jarenlange traditie van wisselende ‘ensembles in residence’ te breken en de heren dit jaar terug te vragen. Het WHF is licht verbaasd maar prijst zich gelukkig dat het Busch Trio tijd voor Dordrecht wil maken in hun zo drukke en prestigieuze concertagenda. 

De Baziliaan Juan Braceras is een echte muzikale duizendpoot. Hij houdt zich bezig met klassieke, eigentijdse, tango, pop-,  en Afrikaanse muziek en doceert al deze stijlen ook op diverse conservatoria in  o.a. Brazilië, Brussel en Wenen. Ook werkt hij samen met meerdere professionele ballet gezelschappen. Tussen zijn drukke werkzaamheden als performer en docent van vak-studenten door maakt hij af en toe tijd vrij voor lessen aan amateur ensembles ‘om zijn horizon breed te houden’.  Het Wijnhaven Festival kijkt uit naar zijn komst als docent en als uitvoerend musicus. 

Lauretta Bloomer