Veni, Veni

Zaterdag 23 juli 19.30
Reserveren: volwassenen / jongeren/studenten

De Rotterdamse violiste Jellantsje de Vries was afgelopen maanden een veelbesproken gast bij diverse radioprogramma’s. Mede door de net uitgekomen CD met nieuwe stukken voor viool.

• Passacaglia – Biber
• Tre Notturni Brillanti, for solo viola (1975) – Salvatore Sciarrino
I. Di volo
II. Scorrevole e animato
III. Prestissimo precipitando
IV. Volubile
• Preludio e Presto, for solo violin (1928) – Carl Nielsen
• where water comes together with other water, for solo violin (2020) – Gregory Charette


Jellantsje de Vries is een actieve kamermusicus en solist. Ze heeft solo- en kamermuziekwerken uitgevoerd met het Asko | Schönberg Ensemble, Looptail, Insomnio en het Doelen Ensemble en heeft gewerkt met dirigenten als Etienne Siebens, Arie van Beek, Bas Wiegers, Gregory Charette en Reinbert de Leeuw. Ze heeft vele wereldpremières gegeven van werken van in Nederland gevestigde componisten, waaronder Klaas de Vries, Jan van de Putte, Kate Moore, Rob Zuidam, Christina Oorebeek en Louis Andriessen. Ook is ze een veelgevraagd performer in muziektheatervoorstellingen.

In 2012 werd Jellantsje lid van The Stolz Quartet, waarmee ze verschillende muziektheatervoorstellingen presenteerde die meerdere keren werden uitgevoerd tijdens het Oerol Festival (NL) in 2015 en 2017. Ook is ze lid van Oerknal, een ensemble uit Den Haag dat zich toelegt op het uitvoeren van hedendaagse muziek, en het Herz Ensemble, opgericht door Kate Moore.
In 2014 speelde Jellantsje het vioolconcert van Klaas de Vries met de Orquesta Sinfónica de la Universidad de Guanajuato (OSUG) in Mexico.In 2018 speelde Jellantsje met het DoelenEnsemble het Pocket Size Violin Concerto van Klas Torstensson in de grote zaal van De Doelen.
Jellantsje behaalde in 2012 haar masterdiploma cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Vera Beths.
Ze bespeelt een viool van Jan van der Elst, gemaakt in 2005. Tevens is haar altviool en Hardangervedel afkomstig uit zijn atelier.