Four of a Kind

vrijdag 14 augustus 19.30

KLIK HIER OM TE RESERVEREN nog 11 kaarten beschikbaar

Lisa Eggen, Emlyn Stam, Ursula Skaug en Karin Dolman.

Vriendschap en collegialiteit brengt deze vier altviolisten bij elkaar. Samen brengen zij een prachtig programma. Emlyn, Ursula en Karin zitten alle drie in het bestuur van de Dutch Viola society, Lisa en Karin spelen al veel jaren samen, Lisa en Emlyn worden collega’s aan het conservatorium van Tilburg; kortom, hen bindt zoveel, behalve dat ze deze keer voor het eerst met z’n vieren op het podium staan!

4 Altviolen als kwartet is best bijzonder. Daarom schreef de Dutch Viola Society een compositiewedstrijd uit “4viola” tijdens het international viola congres Rotterdam 2018. Meer dan 80 componisten uit heel de wereld zonden hun composities in van ongeveer 5 tot 8 minuten. voor altvioolsnuffelaars hier vind je meer over het concours!

Op 6 juli a.s. komt het kwartet bij elkaar om de diverse stukken door te spelen en een keuze te maken voor het concert. Dus nog even wachten op het definitieve programma, maar ik zou zeggen… Reserveer maar alvast!

Inmiddels hebben we diverse stukken doorgespeeld en hebben onze favoriete keuze gemaakt! Hieronder volgt het programma!

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Programma

Darren Wirth Quartet for four violas

Eduard Pütz (1911-2000) Frammenti für vier Bratschen
bekijk de wikipedia pagina van Pütz
Adagio passionato
Lento
Tango tenebroso
Andante misterioso, quasi nebbioso
Valzer Malinconico

Joshua Wat Vanity of Repetition

Nathan Pallotto (1998) Solar Rain
bezoek de website van Nathan

John Dowland (1563-1626) In darkness let me dwell
bezoek de wikipedia pagina over Dowland

York Bowen (1884-1961) Fantasia for Four Violas
De Britse componist York Bowen was een bezige bij. Hij was een fenomenaal pianist, componist, organist, violist, dirigent en hoornist. Hij speelde tijdens zijn concerten als pianist veel van zijn eigen werk, maar bracht ook veel compositie van zijn collega’s in première. Na de piano was altviool zijn lievelingsinstrument. Hij heeft talloze composities voor de altviool geschreven. Hij was de piano partner van de beroemde altviolist Lionel Tertis.
De Fantasia for four violas is geschreven in 1907 in opdracht van Lionel Tertis die het werk samen met studenten in 1908 in première bracht.