Sofie Booy

Zaterdag 13 augustus 17.00
Reserveren: volwassenen / joneren en studenten gratis

Altvioliste Sofie Booy komt samen met pianist Roderigo Robles de Medina en brengt een gevarieerd programma ter voorbereiding van haar laatste jaar bij Codarts, University of arts Rotterdam.

Programma:
Wigy – suite no. 4
Zelter – altviool concert deel 1&2
Glinka – altviool sonate deel 1
Paganini – thema met variaties

De Dordtse Sofie Booy studeert sinds 3 jaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Zij speelde in het Drechtsteden Jeugdorkest, Orchest-Vereeniging Dordrecht en Het JON (Jeugdorkest Nederland). Zij heeft een grote liefde voor kamermuziek. Ook het lesgeven vindt zij erg leuk.

 

Roderigo Robles de Medina gaf behalve in Nederland, ook concerten in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië, Panama, Argentinië, Brazilië, Uruguay en Suriname.

Hij studeerde bij Sergei Markarov, Jan Wijn, Sulamita Aronovsky en Mila Baslavskaja, en nam deel aan masterclasses van Bella Davidovich, Hans Leygraf, Joaquin Soriano, György Sebök,, and Eugene Indjic.

Roderigo won prijzen op het Eduard Flipse Concours in Rotterdam (1987), International Concours “Cittá di Senigallia” (1988) in Italië  en het Concours van de École Normale de Musique Parijs in samenwerking met de  Alliance Française (1999).

Hij nam deel aan het 15e Chopinfestival in Parijs, dat werd uitgezonden op het Franse kanaal TV5.

In maart 2011 en 2012 gaf Roderigo pianomasterclasses aan het Internationaal Kamermuziekfestival “Sembrando Talentos Uruguay” in Montevideo, en in juni 2012 in het Internationaal Kamermuziekfestival “Alfredo de Saint Malo” in Panama City waar hij ook een uitvoering gaf van Beethoven’s vierde pianoconcert.

In 2014 gaf hij een serie masterclasses aan vijf universiteiten in Brazilië, en in 2015 een cursus aan de universiteit van Montevideo, Uruguay.

Van 2016 tot en met 20 maakte Roderigo deel uit van het docententeam op het internationale muziekfestival “Interharmony” in Italië en Duitsland. 

Hij heeft concerten gegeven met onder meer Ron Ephrat (altviool), Vesna Gruppman (viool), Igor Gruppman,  (viool), Gordan Nikolic (viool),  Herre Jan Stegenga (cello), Ray Chang (viool), Hein Jung (sopraan), Misha Quint (cello),, Ljubov Stuchevskaya (sopraan), Leonid Yanovsky (viool), Gert Kumi (viool), Vladimir Toncha, (cello), en vele anderen. 

Hij is lid van Pianoduo Airaudo-Robles de Medina, met Mariana Airaudo. 

Roderigo Robles de Medina treedt veelvuldig op als solist en als duopartner, en is werkzaam als pianist aan Codarts Rotterdam.