Triskele

vrijdag 12 augustus 19.30
reserveren: volwassenen / jongeren studenten

Op houten dwarsfluiten en gitaar brengen Ies Muller en Jiroh Matulessy hun muziek. Sterke invloeden uit de Ierse en Bretonse traditie zijn te horen, maar ook eigen werk, steeds met veel ruimte voor improvisatie.

Ies Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank van dit instrument begon hij te spelen en steeds meer muziek te leren. Tijdens reizen door Ierland en Bretagne breidde hij zijn repertoire uit en absorbeerde hij de details en eigenaardigheden die de muziek uit deze streken hun karakter geven. 
Jiroh Matulessy groeide op omringd door muziek, en ontwikkelde een scherp gevoel voor melodie en harmonie. Sterk ge├»nspireerd door Ierse en ook Nederlandse traditionele muziek groeide hij later verder door veel fusion en jazz te luisteren en te spelen. Zijn brede muzikale ori├źntatie en natuurlijke vertrouwdheid met traditionele muziek geven zijn spel een unieke diepte.

De rijke Ierse en Bretonse tradities vormen het hart van hun repertoire, maar ieder concert is een muzikaal avontuur zonder grenzen van tijd of verbeelding. Van ingetogen en intiem tot fel en energiek doen zij verslag van hun muzikale reis. De Trinitatiskapel is de perfecte plek voor deze muziek, mis het niet!