Studentenconcert

Vrijdag 28 augustus 17.00 Vanwege afzeggingen omtrent de Corona Quarantaine plicht komt dit concert te vervallen! Koen van Es zal de Nocturne op Vrijdag avond spelen en Mauro Goossen zal tijdens het slotconcert optreden.

Studenten van conservatoria of studenten die zich voorbereiden op een studie aan het conservatorium krijgen op deze middag de gelegenheid hun programma te presenteren.
U wacht u een mooi divers programma.

Koen van Es Piano
Frederic Chopin Nocturne opus 48 no 1

Ik ben Koen van Es en ben onlangs 21 geworden. Liesbeth Eggen was mijn lerares vanaf mijn 4e tot mijn 14e. In die periode heb ik meerdere keren deelgenomen aan de Maassluise Muziekweek waar ik ook een eigen compositie voorspeelde, en aan de Piano driedaagse in de Doelen. Soms speelde ik op huisconcerten bij mijn ouders. Wegens drukte op school en met sporten ben ik toen ik 14 werd van les afgegaan. Desondanks is mijn verlangen om naar het conservatorium te gaan nooit afgenomen. Op mijn 19e besloot ik jazz improvisatielessen te gaan nemen bij Walter Bertram, om me zo meer te verdiepen in een ander genre. Dit beviel heel goed en gaf veel inzicht, maar ik merkte dat mijn hart bij klassieke muziek ligt. Sinds een paar maanden heb ik mijn lessen bij Liesbeth Eggen hervat. Ik bereid me nu voor op de toelating van het conservatorium. 

Cerasella Maria Pavel altviool en Caecilia Boschman piano
George Enescu (1881-1955) Concert Piece
Een jong viool talent die door zijn ouders van Roemenië naar Wenen werd gebracht om daar viool, piano en harmonieleer te studeren. Op zijn 14e verhuisde Enescu naar Parijs om daar compositie te studeren bij o.a. Fauré en Massenet. 
Enescu bleef in Parijs werkzaam als viool- en compositiedocent; zijn beroemdste student was Yehudi Menuhin. 
In die tijd was een van de onderdelen van het instrumentale eindexamen op het Parijse Conservatorium de uitvoering van een werk, het zgn. Pièce de concours, dat speciaal voor de examens geschreven werd door compositiedocenten . Enescu schreef het Concert Piece t.b.v. de eindexamens altviool in 1908.

De Roemeense Cerasella Pavel begint aan haar vierde jaar in de Bachelor bij Lisa Eggen. Ook volgt ze een minor in de barok muziek.

Sylven van Sasse van Ysselt altviool en Caecilia Boschman piano
Rebecca Clarke Passacaglia on an old English folk tune

Ik ben Sylven van Sasse van Ysselt en woon in Dordrecht. Ik studeer altviool bij Karin Dolman aan het conservatorium van Rotterdam.  Ik ben altviolist in het Jeugdorkest Nederland, het Young Talent Orchestra en neem deel aan andere orkestprojecten in binnen en buitenland. Sinds 2019 ben ik begonnen met altvioolles geven in Dordrecht.

Sofie Booy altviool en Caecilia Boschman piano
Frank Bridge Allegro Appoassionato

Sofie Booy (20) studeert altviool op het conservatorium Codarts in Rotterdam bij Karin Dolman. Ze speelt 3 jaar altviool en speelt sinds haar 10e viool. Ze heeft gespeeld in het Drechtsteden Jeugd Orkest, Jeugd Orkest Nederland en was aanvoerder bij de altviolen in de Orchest Vereeniging Dordrecht. Ze houdt erg veel van kamermuziek, is 3 keer naar zomer kamermuziekcursus Woudschoten geweest, speelt in een strijkkwartet (en trio) genaamd Stiratura Kwartet en op Codarts in een piano kwartet genaamd Staccato kwartet. Ook heeft ze meegedaan met een altvioolkwartet op het Prinses Christina Concours.

Mauro Goossen Piano
Frederic Chopin Nocturne opus 9 no 2

Ik ben Mauro Goossen en ik ben 15 jaar oud. Vier jaar geleden startte ik in Luxemburg met pianolessen. Toen ik 2 jaar later naar Nederland verhuisde, kwam ik terecht bij Olga Mertsalova, waar ik 2 jaar les heb gevolgd. Na het behalen van de Codarts Masterclass-prijs bij het ToBe solistenconcours, volg ik nu les bij Stéphane de May in België.