Bevlogenheid

Zaterdag 14 Augustus Benjamin Kruithof en Ana Bakradze

klik hier om te reserveren

Met grote trots mag ik aan u in deze zomer de cellist Benjamin Kruithof voorstellen. Afgelopen November won Benjamin de eerste prijs tijdens de grote “Cello Biënnale Amsterdam”. Daarnaast won hij ook de publieksprijs en de beste vertolking van de opdrachtcompositie!
Speciaal op doorreis vanuit Berlijn komt Benjamin samen met pianiste Ana Bakradze naar u toe om in deze intieme setting voor u te spelen. Dit mag u dus niet missen!

Programma

Johann Sebastian Bach Cello Suite 3 BWV 1009

Ludwig van Beethoven Cello Sonate No. 5, Op.102 in D Major

Eugene Ysaye Cello Sonata 1 mouv Op. 28 in c minor

Max Bruch Kol Nidrei Op. 47

Benjamin Kruithof  (1999) werd in Luxemburg in een familie van muzikanten geboren.
Op 5-jarige leeftijd begon hij cello te studeren aan het “Conservatoire du Nord” bij Raju Vidali. De afgelopen jaren studeerde Benjamin bij Professoren als Mirel Iancovici (Conservatorium Maastricht), Katharina Deserno (Hfmt Keulen) en Maria Kliegel (Hfmt Keulen). Sinds 2017 is Benjamin student in de klas van Jens-Peter Maintz aan de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn.

In november 2020 won Benjamin de eerste prijs, de publieksprijs en de Prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie in het Concours van de ‘Cello Biënnale Amsterdam’’. Hij is ook prijswinnaar van het Pablo Casals Award in Spanje, Gabrielli concours in Berlijn, de Anne en Françoise Groben Grand Prix in Luxemburg, de Flame Competition in Parijs, de Leopold Bellan International Competition(Parijs) en de International Knopf Competition in Düsseldorf.

Benjamin is actief als solist en kamermusicus.   Hij trad op met orkesten als “Luxembourg Chamber Orchestra”, “Nordwestdeutsche Philharmonie” Herford, “Luxembourg Philharmonic Orchestra” (OPL) en trad op in prestigieuze zalen zoals Changsha Concert Hall, Renmin University Hall, Guangzhou Opera House, Luxembourg Philharmonic, Cortot Hall  à in Parijs en Gasteig in München.

In februari 2020 nam hij zijn eerste CD op met het orckest Nordwestdeutsche Philharmonie in Herford.

Benjamin bespeelt momenteel een kostbaar 18e-eeuws instrument gemaakt door de italiaanse vioolbouwer G.B. Guadagnini dat hem ter beschrikking gestellt word door de Berlijnse Universiteit voor de Kunsten.

Ana Bakradze (2000) werd geboren in Tbilisi, Georgia. Op de leeftijd van 6 begon ze haar pianostudies aan de Kunstschool van Tbilisi. Haar opleiding werd in 2014 voortgezet aan de “Tbilisi Zakaria Paliashvili Central Music School for Gifted Children”. In mei 2018 sloot ze haar studies aan haar Muziekschool en Gymnasium met een gouden medaille als topstudent van haar klas af.                                                                                                                                           Sinds oktober 2018 studeert ze aan de Hogeschool voor de Kunsten Berlijn (UdK) in de klas van professor Gottlieb Wallisch.

Ana Bakradze heeft succesvoll aan verschillende internationale en nationale pianowedstrijden deelgenomen. Ze is een prijswinnaar op de pianowedstrijd van Nodarst Gabunia in Tbilisi (1e prijs), de “Grand Prix” in Tengiz ( 1est  prijs), de Amirejibi International piano competitie ( 1est  Prijs) , de 4eth Nationale Piano competitie van Tbilisi ( 1est  prijs), de “Grand Prix” op de 7eth  Republic Festival-Competition van de klassieke muziek “Find your star”, en de Duitse muzikal festival-competitie in Tbilisi (1est prijs en de prijs van de beste interpretatie van Bach).

In 2019 werd Ana uitgenodigd door de beroemde concertpianiste Khatia Buniatishvili om op het Festival “Pianoscope” in Frankrijk op te treden. Daar had ze de eer om in een solo-recital en het slotconcert van het festival waar ze samen met Khatia Buniatishvili speelde, op te treden.

Ana heeft opgetreden met grote orkesten, waaronder het Georgische staat en Tbilisi nationaal orkest.

Sinds 2019 is ze beurshouder van de “Ad Infinitum Foundation DAAD’s” in Berlijn.