een experiment in zoeken

KLIK HIER OM TE RESERVEREN er zijn nog 14 kaarten beschikbaar.

 “Als muziek student en als professioneel musicus begin je je instrument echt als je eigen stem te beschouwen. Maar wat betekent dat eigenlijk? Tot hoever is die stem echt van mij als ik muziek speel dat geschreven is door andere componisten, en hoe is mijn stem anders als ik mijn eigen muzikale gedachten onder klanken probeer te brengen?  Ik ben dit jaar in mijn studie op zoek geweest naar nieuwe manieren van geluid maken op de altviool, en op nieuwe manieren van denken over programmeren. Op een ander niveau ben ik ook al jaren bezig om connecties te maken tussen het zoeken in mijn eigen leven – naar mijn artistieke identiteit, naar een begrip van ‘mijzelf’, naar ‘meaning’, naar god – en mijn muzikale leven. Dit concert is een experiment waarin ik probeer connecties te maken tussen deze verschillende soorten zoeken. Ik gebruik de muziek van andere componisten zoals Bach, Britten, en Bingen, en probeer die met muziek uit mijn leven en met mijn eigen muzikale ideeën (composities en improvisaties) te rijgen tot een soort muziek-verhaal.”

Judith Souman wordt in deze zoektocht bijgestaan door haar tante Jolanda Ruissen.

Judith Souman is masterstudent bij Codarts Rotterdam en studeert bij Karin Dolman. Ze is geboren in Nederland, maar vanaf haar 8ste geëmigreerd naar Canada, waar ze haar Bachelor studie heeft gedaan aan de Wilfrid Laurier University met Christine Vlajk van het Penderecki String Quartet.  

Jolanda Ruissen is zangdocente in Rotterdam. Naast klassiek repertoire, zingt zij ook graag jazz, negrospirituals en Joodse muziek. Verder houdt ze van pianospelen.