Een zwoele zomeravond

vrijdag 26 augustus 19.30
reserveren: volwassenen / jongeren/studenten

Letizia Sciarone en Roderigo Robles de Medina, beide werkzaam op Codarts, University of Arts Rotterdam, brengen een programma met muziek waar op Piazzolla geïnspireerd en muziek waardoor Piazzolla zich heeft laten inspireren!

Programma


Heitor Villa-Lobos – Eerste Fantasie Sonate-Désespérance
Maurice Ravel – Sonate voor viool en piano:
• Allegretto
• Blues
• Perpetuum Mobile
Piazzolla – Verrassing
Bela Bartok – Roemeense Dansen
Piazzolla – verrassing

Letizia Sciarone begon op 7 jarige leeftijd met viool spelen bij Josef Schebal, voormalig altviolist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij werd op 10-jarige leeftijd uitgenodigd om met leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest de duetten van Luciano Berio uit te voeren onder leiding van de maestro zelf. In 2001 behaald Letizia haar Masterdegree o.l.v. Kees Hülsmann en Janet Krause aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarvoor behaalde ze haar postgraduate met honours aan the Royal College in London met Felix Andrievsky and haar docentendiploma aan Codarts met Nathalia Morozova. 

Letizia behaalde diverse prijzen en scholarships, o.a. the Associated Board Scholarship, de eerste prijs van de Ian Stoutzker concours en de prijs voor best uitgevoerde Bach.

Na veel met The European Union Chamber Orchestra en andere orkesten rond de wereld te hebben getoerd als solist, aanvoerder en lid is Letizia sinds 2002 violiste bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Als kamermusicus speelde Letizia met haar voormalig Sciarone String Trio voor Prins Charles in het Buckingham Palace. Daarnaast regisseerde Letizia ook verschillende producties waarbij muziek, theater en dans verenigd werden. Ook voor jongeren had Letizia festivals waarbij jongeren een instrument bespeelde maar ook gelijktijdig acteerden en dansten. Verder heeft Letizia veel muziekworkshops op scholen gegeven en geeft workshops om samenwerking en leiderschap in bedrijven te verbeteren via muziek. Ook gaf zij een workshop aan fysiotherapeuten die muziek goed kunnen gebruiken om hun jonge patiënten verder te helpen en maakt zij beleid voor verschillende soorten talentenacademies.

Letizia is behalve als performer ook actief met het coachen van jonge begaafde kinderen en studenten. Op dit moment is Letizia docent orkestspellessen en hoofdvak op Codarts. Dit is een ideale combinatie om haar studenten en leerlingen voor te bereiden op de professionele muziekwereld.

Letizia Sciarone en Roderigo Robles de Medina leerden elkaar op Codarts kennen, waarna zij veelvuldig concerten gaven en pianotrio speelden en samen de Meneone stichting opzetten. 

Roderigo Robles de Medina gaf behalve in Nederland, ook concerten in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië, Panama, Argentinië, Brazilië, Uruguay en Suriname.

Hij studeerde bij Sergei Markarov, Jan Wijn, Sulamita Aronovsky en Mila Baslavskaja, en nam deel aan masterclasses van Bella Davidovich, Hans Leygraf, Joaquin Soriano, György Sebök,, and Eugene Indjic.

Roderigo won prijzen op het Eduard Flipse Concours in Rotterdam (1987), International Concours “Cittá di Senigallia” (1988) in Italië  en het Concours van de École Normale de Musique Parijs in samenwerking met de  Alliance Française (1999).

Hij nam deel aan het 15e Chopinfestival in Parijs, dat werd uitgezonden op het Franse kanaal TV5.

In maart 2011 en 2012 gaf Roderigo pianomasterclasses aan het Internationaal Kamermuziekfestival “Sembrando Talentos Uruguay” in Montevideo, en in juni 2012 in het Internationaal Kamermuziekfestival “Alfredo de Saint Malo” in Panama City waar hij ook een uitvoering gaf van Beethoven’s vierde pianoconcert.

In 2014 gaf hij een serie masterclasses aan vijf universiteiten in Brazilië, en in 2015 een cursus aan de universiteit van Montevideo, Uruguay.

Van 2016 tot en met 20 maakte Roderigo deel uit van het docententeam op het internationale muziekfestival “Interharmony” in Italië en Duitsland. 

Hij heeft concerten gegeven met onder meer Ron Ephrat (altviool), Vesna Gruppman (viool), Igor Gruppman,  (viool), Gordan Nikolic (viool),  Herre Jan Stegenga (cello), Ray Chang (viool), Hein Jung (sopraan), Misha Quint (cello),, Ljubov Stuchevskaya (sopraan), Leonid Yanovsky (viool), Gert Kumi (viool), Vladimir Toncha, (cello), en vele anderen. 

Hij is lid van Pianoduo Airaudo-Robles de Medina, met Mariana Airaudo. 

Roderigo Robles de Medina treedt veelvuldig op als solist en als duopartner, en is werkzaam als pianist aan Codarts Rotterdam.