Beethoven it is!

Zaterdag 24 juli 19.30
klik hier om te reserveren

Saskia Otto, tweede concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest komt met twee van de mooiste en beroemdste sonate’s: Beethoven eerste sonate en Beethoven 5e sonate. Samen met pianiste Lestari Scholtes geeft ze een vurig pleidooi voor Ludwig van Beethoven.

Programma

Ludwig van Beethoven vioolsonate no 1 in D, op.12 
1. Allegro con brio
2. Tema con variazioni: Andante con moto
3. Rondo: Allegro

Ludwig van Beethoven vioolsonate no 5 in F, op.24 
1. Allegro
2. Adagio molto espressivo
3. Scherzo: Allegro molto
4. Rondo: Allegro ma non troppo

Saskia Otto werd geboren in Amsterdam en begon met vioolspelen op vijfjarige leeftijd. Ze studeerde in Londen, New York en Amsterdam waar ze haar Masters afsloot bij Vera Beths.

Sinfonietta Photo: Marco Borggreve

 

Sinds 2018 is Saskia tweede plaatsvervangend concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast is ze gast aanvoerder bij Londen Symphony Orchestra en remplaceert ze bij Amsterdam Sinfonietta en het Koninklijk Concertgebouw Orkest, waar ze in 2013 de Academie volgde. 

Naast haar drukke bestaan als orkestmusicus, speelt Saskia graag en veel kamermuziek. Samen met Nuala McKenna en Anna-Magdalena den Herder vormt zij strijktrio Salomé, maar ook in andere, wisselende bezettingen speelt zij regelmatig in binnen- en buitenland.  Zo speelde Saskia in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, Rideau Hall in Ottawa, Trieste Chamber Music Festival in Italië, Avigdor Classics in Zwitserland en Bayreuth Kreuth Musikfest in Duitsland. 

Saskia bespeelt een Goffriller viool, haar ter beschikking gesteld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Lestari Scholtes (1984) studeerde op het Conservatorium van Amsterdam cum laude af in de richting piano klassiek. Ze treedt op als solist, kamermusicus en met haar pianoduo Scholtes & Janssens, in zalen als Carnegie Hall en het Concertgebouw Amsterdam. Ook won ze meerdere (inter)nationale concoursen.

Lestari gaf vele concerten in Nederland en trad op in vijf continenten, zowel solistisch, in verschillende kamermuziekgezelschappen en met haar pianoduopartner Gwylim Janssens.

Lestari begon op zevenjarige leeftijd met pianoles. Zij studeerde vanaf haar elfde jaar bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is inmiddels regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen en gaf vele masterclasses wereldwijd. Zij is samen met Gwylim Janssens oprichter van de Pianoduo Festival Academy, waar zij jonge talentvolle duo’s coachen. Lestari is artistiek en zakelijk leider van de serie Vrienden van de Kamermuziek te Amsterdam, het Pianoduo Festival Amsterdam en het Kamermuziekfestival Schoorl. Van 2016 tot 2018 was zij programmeur bij Ostade A’dam. Vanaf februari 2018 is Lestari programmeur bij het Grachtenfestival.