String Trio

woensdag 26 augustus 19.30

KLIK HIER OM TE RESERVEREN er zijn nog 15 kaarten beschikbaar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Violiste AnnaSteenhuis, altvioliste Lisa Eggen en celliste Emma Besselaar brengen met Schubert, Beethoven en Jaques Goudappel een prachtig programma van strijktrio’s .
Voor iedere kamermuziek liefhebber een must.

Programma:

Franz Schubert (1797- 1828) – Strijktrio in Bes-groot, D. 471 (1816)
Allegro

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Strijktrio in c-klein, op. 9 nr. 3 (1797)
Allegro con spirito
Adagio con espressione
Scherzo. Allegro molto e vivace – Trio
Finale. Presto

Jacques Goudappel (1911-1995) – Strijktrio (1953)
Allegro moderato
Andante sostenuto
Scherzando
Allegro ma non troppo

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Violiste Anna Steenhuis geeft geregeld kamermuziekconcerten met ensembles zoals Duo ter Schegget & Steenhuis, Trio Augusta, Skazka Kwartet en het Cugnon Project. Ze speelde onder andere op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Cugnon International Chamber Music Festival, Festival Noorderzon, in TivoliVredenburg als onderdeel van het Rabo Next Stage Coachingstraject, voor Kunst in de Kamer, voor Stichting Muziek in Huis en voor Live Music Now.
Daarnaast speelt ze graag kamermuziek in grotere ensembles, zo speelt ze vaak met het Cugnon Consort, ook als soliste. Incidenteel speelt zij mee met de Royal Northern Sinfonia, een kamerorkest in Newcastle (UK) waar zij op dit moment een proefperiode heeft. In 2017/2018 speelde Anna mee met Combattimento in de voorstelling Scala van Scapino Ballet Rotterdam.
Als orkestmusicus remplaceert Anna regelmatig in verschillende orkesten. Ze speelde als remplaçant onder andere bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Antwerp Symphony Orchestra en mocht daarbij spelen onder leiding van Valery Gergiev, Jaap van Zweden, Yannick Nezet-Seguin, John Adams, Christoph Eschenbach en vele anderen.
Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus heeft Anna een eigen vioollespraktijk. Bovendien leidt ze, samen met Hannah Donohoe, Cugnon Junior: een samenspelverband voor jonge strijkers.
Anna studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam en aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Rudolf Koelman. Tevens volgde ze masterclasses bij onder meer Leonidas Kavakos en Shlomo Mintz Ook volgde zij in Zürich barokvioolles bij Monika Baer.
Zij was lid van het Schleswig Holstein Festival Orchester, European Union Youth Orchestra, ZHdK Strings, Nationaal Jeugd Orkest en het Nederlands Jeugd Strijkorkest.
Gedurende haar studie speelde Anna meermaals als soliste met het orkest van Utrechts Conservatorium en ontving kamermuziekprijzen waardoor zij concerten mocht geven in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en in de Hertz-zaal van TivoliVredenburg. 
Anna speelt op een viool van L. Houniet (2016) met strijkstokken van E. Sartory en N. Maline.

Altvioliste Lisa Eggen (1994) is vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig musicus. Haar spel wordt door velen omschreven als expressief, uitgesproken en communicatief. Als prijswinnaar van verschillende concoursen gaf ze concerten op (inter)nationale podia, festivals, radio en televisie. Naast haar solistische optredens is ze zeer actief als kamermusicus en als remplaçant in orkesten. Haar liefde voor 20ste-eeuws en hedendaags repertoire ontwikkelde zich o.a. tijdens projecten met Asko|Schönberg en het DoelenKwartet. Ze combineert dit repertoire regelmatig met andere disciplines zoals muziektheater. Lesgeven is voor haar een grote passie en naast haar eigen alt&vioollespraktijk in Oud-Beijerland en IJsselstein zal ze vanaf september 2020 ook werkzaam zijn als hoofdvakdocent altviool aan Fontys Academy of Music and Performance Arts in Tilburg.

Celliste Emma Besselaar studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Quirine Viersen en vervolgde haar studie aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen bij Louise Hopkins, waar ze in 2017 haar Masters met Distinction afsloot. Na haar afstuderen ontving ze twee jaar op rij een Guildhall Artist Fellowship en volgde ze lessen bij Richard Lester. Als kamermusicus gaf zij optredens in de Barbican Hall, St James Piccadilly (als winnaar van de St James Chamber Prize), en op festivals zoals het Toroella de Montgri Festival in Spanje, het Northern Chords Festival en de International Holland Music Sessions. Recent gaf zij een duo recital op het London Strings Festival 2018. Met pianiste Inga Liukaityte werd zij in 2017 aangenomen als Live Music Now UK Artist. In Nederland geeft ze regelmatig concerten voor Kunst in de Kamer en is ze betrokken bij het kamermuziekinitiatief Cugnon Project. Als freelance orkestmusicus speelde Emma recent o.a. bij het BBC National Orchestra of Wales, Bournemouth Symphony Orchestra, de Nederlandse Reisopera, Phion, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Le Concert Olympique. Tijdens haar studie in Londen nam zij deel aan ‘side-by-side projects’ met het London Symphony Orchestra, de Academy of St. Martin-in-the-Fields en de London Mozart Players. Eerder maakte Emma o.a. deel uit van het European Union Youth Orchestra en het Nederlands Jeugd Strijkorkest.