Masterclass Ruben Plazier

Datum/Tijd
Date(s) - 25/08/2023
17:00 - 18:00

Locatie
Trinitatis kapel

Categorieën


Een masterclass van de fenomenale, Dordtse pianist Ruben Plazier aan jonge muziektalenten uit de regio.

Er zullen 3 of 4 jonge pianisten geselecteerd worden om deel te nemen aan de masterclass, die elk 20 of 15 minuten de tijd krijgen. Deelnemers betalen 20 euro. Wil je meedoen aan de masterclass? Mail dan naar mail@zomerconcertendordrecht.nl

 

Pianist Ruben Plazier behaalde in 2021 zijn Diplôme Supérieur d’èxécution met unanimiteit aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs waar hij werd begeleid door Jean-Bernard Pommier.

Op 13-jarige leeftijd kreeg hij een aantal lessen van Wibi Soerjadi. Deze lessen zorgde voor veel motivatie. Hij begon kort daarna op 14-jarige leeftijd op het conservatorium van Rotterdam waar hij studeerde bij de Belgische pianist, Stéphane De May.

Via Stéphane De May leerde Ruben de Franse pianist Jean-Bernard Pommier kennen. De lessen en het spel van Pommier inspireerde hem dusdanig dat Ruben elke kans pakte om voor hem te spelen. 3 jaar lang reisde Ruben overal naar toe waar hij voor Jean-Bernard Pommier kon spelen, meestal naar Beziers in Zuid-Frankrijk waar Pommier woonde. Ruben reisde voortaan elke week tussen Parijs en Rotterdam. Hier behaalde Ruben het diplôme Supérieur d’Enseignement en Supérieur d’exécution met unanimité van de jury. Op dit moment volgt hij het Concertiste programma (artiesten diploma) van de Ecole Normale in Parijs.

Hij speelde in alle belangrijke zalen van Nederland zoals: Het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, Muziekgebouw in Eindhoven en meer.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.