Buiten Bereik: een verhaal van verlangen en troost

Datum/Tijd
Date(s) - 27/08/2022
17:00 - 17:45

Locatie
Trinitatis kapel

Categorieën


Studentenconcert van Rozemarijn Slikkerveer, Mauro Goossen, en Bram van Helvoort (reserveren , zie onderaan de pagina!)

Deze drie jonge musici brengen een zeer gevarieerd programma: van Schumann tot Piazzolla en van Braziliaans tot Litouws.
In overeenstemming met het thema ‘Buiten Bereik’ is in de stukken het verlangen duidelijk te horen, evenals de melancholische sferen die horen bij het verlangen naar het onmogelijke. Maar er is ook troost: ondanks al die onbereikbare liefdes die voor altijd onbereikbaar zullen blijven, al die dromen die voor altijd dromen zullen blijven, en al die mensen die nooit meer zullen worden dan een herinnering aan iets moois, kan het leven mooi zijn. Dit is het verhaal dat deze musici vertellen. Dit is wat zij u zullen laten horen, voelen, en beleven. Dit is hun muziek.

Rozemarijn Slikkerveer en Mauro Goossen bij het Britten Concours 2021.

Rozemarijn Slikkerveer – Altviool

De Veenendaalse Rozemarijn (17) zit sinds september 2020 op de HMD, de vooropleiding van Codarts, te Rotterdam. Ze doet sinds haar 8e niets liever dan samen met anderen muziek maken. Ze begon op de viool, maar ontdekte drie jaar geleden de altviool, toen is ze verliefd geworden op de klank ervan. Ze wil volgend jaar graag een conservatorium studie te beginnen.

Muziek is een groot deel in haar leven en dit vindt ze helemaal niet erg. Rozemarijn zit in meerdere ensembles en bij het JeugdOrkest Nederland, waar ze zich helemaal thuis voelt. Het gevoel wat ze krijgt van samen muziek maken, is voor haar niet te evenaren.

Mauro Goossen bij het ToBe Solisten Concours 2020

Mauro Goossen – Piano

Mauro Goossen (17) ontdekte zes jaar geleden zijn passie voor muziek. Na eerst twee jaar pianolessen te hebben gevolgd in Luxemburg bij Fabrizio Cannizzaro en vervolgens twee jaar in Dordrecht bij Olga Mertsalova, heeft hij nu les in België van de pianist Stéphane de May, nadat hij met een concours een masterclass bij hem had gewonnen. Mauro heeft vorig jaar de eerste prijs van het ToBe Solisten Concours gewonnen en is van plan om volgend jaar naar het conservatorium te gaan. Hij heeft een speciale voorliefde voor kamermuziek en samenspel omdat hij met veel verschillende ensembles en orkesten heeft samengewerkt en dit nog steeds met veel plezier doet. Daarom volgt hij sinds een jaar ook dirigeerlessen van dirigent Casper van Nugteren, onder wiens begeleiding hij eerst kamermuziek speelde in de ‘talentenklas’, en maakt hij zijn dirigeerdebuut met het Drechtsteden Jeugdorkest op 2 juli.

Bram van Helvoort bij het Archipel Muziekconcours 2020.

Bram van Helvoort – Marimba

Bram van Helvoort (18) is een slagwerker uit Leende. Op 7-jarige leeftijd is hij begonnen met slagwerklessen bij de plaatselijke fanfare. Al snel kwam hij in aanraking met zijn favoriete slagwerkinstrument: de marimba.
In 2020 is Bram begonnen met lessen bij de Sweelinck Academie/Percussion Friends op het conservatorium van Amsterdam, die hij dit jaar heeft afgerond. Komend jaar gaat hij beginnen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Verder zit Bram bij het JeugdOrkest Nederland en speelt hij regelmatig met diverse schnabbels en projecten mee.

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.