50 for 50 Towards a Shining Light

Datum/Tijd
Date(s) - 02/12/2023
20:15 - 21:15

Categorieën


Kunstkerk
Museumstraat 65
Dordrecht
Vijftig componisten uit alle werelddelen werden in het voorjaar van 2023 uitgenodigd om een zelfportret van één minuut te schrijven, voor de bezetting klarinet, altviool en piano. De muzikale stijlen lopen uiteen van traditioneel/modern klassiek tot jazz, fusion en experimentele muziek. De vijftig zelfportretten zullen gepresenteerd worden als doorlopende collage in een live concert. Elke minuut krijg je een ander beeld te zien dat de componist bij zijn of haar compositie heeft gekozen.
De voorstellingen vinden plaats in de Verenigde Staten, Australië, en in Dordrecht. Ze worden gefilmd en zullen dus ook wereldwijd online toegankelijk zijn.
Paul Kopetz, componist en initiatiefnemer van Towards A Shining Light ’50 for 50′, kreeg het idee voor dit project tijdens een bezoek in 2022 aan het Museum of Humanity in Zaandam.
Kijkend naar de verzamelde portretten van mensen van uiteenlopende etnische achtergronden en culturen bedacht hij dat het fascinerend zou zijn om hetzelfde te doen met muziek; om te ontdekken hoe het scheppen van muziek de mensheid reflecteert in onze moderne wereld. Weerspiegelt muziek overeenkomst of diversiteit?
Op de volgende website is uitgebreide informatie te vinden over Towards A Shining Light ’50 for 50′:
https://www.paulkopetz.com/about-1
Het Pelgrim Trio is een van de drie trio’s die de uitdaging hebben aangenomen. Er wordt intensief gerepeteerd en overlegd met de componisten, alles om recht te doen aan iedere minuut. Vijftig componisten verbonden in vijftig minuten muziek…
Het resultaat kunt u bijwonen op 2 en 3 december in de Kunstkerk in Dordrecht!

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.