Viola Monologues

Zaterdag 9 juli 19.30
Reserveren: volwassenen / jongeren/studenten

De altviolist Emlyn Stam treedt voor de derde keer op in de serie zomerconcerten Dordrecht. En iedere keer weet hij zijn publiek te verrassen met zijn prachtige solo programma’s!
Speciaal voor u, deze monologen, geschreven door componisten, die weten met hun noten een verhaal te vertellen.

Programma
Lera Auerbach (1973) – Monologue
Astor Piazzolla (1921-1992) – Tango Etude nr. 2
Svitlana Azarova (1976) – I fell into the sky
Elliot Carter (1908-2012) – Figment IV for viola 
Leo Samama (1951) – Mirage
Paul Hindemith (1895-1963) – Sonate Op.11/5 
• Lebhaft, aber nicht geeilt
• Mäßig schnell, mit viel Wärme vortragen
• Scherzo: Schnell
• In Form und Zeitmaß einer Passacaglia: Das Thema sehr gehalten/Im Hauptzeitmaß
Astor Piazzolla (1921-1992) – Tango Etude nr. 1

Altviolist Emlyn Stam is actief als kamermusicus en solist en treedt op door heel Nederland, Europa en daarbuiten. Hij is sinds 2014 artistiek leider van het New European Ensemble een internationaal ensemble voor hedendaagse en 20e eeuwse muziek. Verder speelt hij regelmatig concerten als lid van het Ysaÿe Trio. De eerste cd van het trio verscheen in 2013 op de DRC label en een tweede CD met pianiste Hanna Shybayeva kwam in 2015 uit. 
In 2019 behaalde hij zijn doctoraat bij de Universiteit Leiden voor een artistiek onderzoek naar historische geluidsopnames en het toepassen van deze speelstijl in hedendaagse uitvoeringen.
Emlyn heeft vele concerten voor de Nederlandse radio en televisie gespeeld. Hij was solist bij het Amsterdam Symphony Orchestra, Orquestra d’Espinho en het Schönberg Ensemble. Hij treed vaak op bij diverse festivals waaronder het Kuhmo Festival in Finland, Sound of Stockhom, Connect Festival, Giverny Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Grachtenfestival.
Hij heeft zeven jaar als plaatsvervangend aanvoerder altviool bij het Residentie Orkest in Den Haag gewerkt. Hij werkte als gast-aanvoerder bij Philharmonia Orchestra, BBC Welsh National Orchestra, Philharmonie Zuidnederland en Opera de Toulon. Als docent wordt Emlyn regelmatig gevraagd voor lessen en masterclasses voor altviool en kamermuziek.  Hij gaf lessen aan conservatoria in Nederland, Estland en China.
Emlyn voltooide in 2006 zijn Bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium en in September 2008 zijn Masteropleiding bij ditzelfde instituut. Hij studeerde bij Ferdinand Erblich en Vladimir Mendelssohn. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Pinchas Zukerman, Michael Tree, Yuri Bashmet, Tabea Zimmerman en Kim Kashkashian.