Amici di Imre

Donderdag 22 juli 20.00! (dit concert wordt georganiseerd door Imre Rolleman)
klik hier om te reserveren

t/m 17 jaar € 7,50vanaf 18 jaar € 17,50

Samen met 2 vrienden en collega’s van Camerata Delft start Imre met een serie ‘Amici di Imre’. Voor deze eerste editie heeft fluitist Imre Rolleman het multitalent Quirine van Hoek en de uiterst bekwame Lotte Beukman uitgenodigd. Het ontstane trio is aan elkaar gewaagd en dagen elkaar graag uit. Met werken van onder andere J.S. Bach, J. Haydn en H. Villa-Lobos wordt er een afwisselend programma gepresenteerd.
Vooraf reserveren is noodzakelijk.
We hopen u te mogen begroeten op 22 juli a.s.!Let op, dit concert start om 20.00 uur!

Quirine van Hoek

Quirine van Hoek begon op 6 jarige leeftijd met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma.
Ze studeerde bij Ilona Sie Dhian Ho aan de ‘van Zweden School of Music’ in Enschede en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze ook geregeld les had van Jaring Walta.
In 2009 sloot ze haar Bachelor studie succesvol af bij Chris Duindam aan het Utrechts Conservatorium. Hier volgde ze tevens barokvioollessen bij Antoinette Lohmann. Haar Master examen in 2011 aan ditzelfde conservatorium werd beoordeeld met een 10.
Ze volgde masterclasses bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hülsmann en Yayoi Toda.
Quirine was gedurende vier jaar primarius van het Graziakwartet waarmee ze in 2009 een maand aan de Accademia Musicale Chigiana bij het Alban Berg kwartet studeerde en vele concerten verzorgde in Nederland. Met accordeoniste Ellen Zijm vormt Quirine het bijzondere duo De Thuiskomst.
Quirine soleerde met verschillende orkesten in Nederland in concerten van Bach, Vivaldi, Mozart,  Bruch, Mendelssohn en Tchaikovsky. Ze remplaceert regelmatig in orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Gelders Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en Combattimento Consort Amsterdam. Daarnaast is ze vast lid van het Haagse strijkorkest Ciconia Consort en kernlid van Combattimento.

Lotte Beukman

Lotte Beukman studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Godfried Hoogeveen en Dmitri Ferschtman. Tijdens haar studie volgde zij masterclasses bij o.a. Bernard Greenhouse en Zara Nelsova. Ook maakte zij deel uit van diverse internationale jeugdorkesten.
Lotte remplaceerde regelmatig in de diverse beroepsorkesten en -ensembles zoals Amsterdam Sinfonietta, het Schönberg Ensemble, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Bachorkest.
Naast haar werk als cellodocent, optredens als soliste bij amateurorkesten en solo-recitals concentreert zij zich momenteel voornamelijk op kamermuziek en oude muziek.  Als continuospeelster speelt ze zowel op ‘moderne’ als op barokcello.
Onder leiding van gambisten Ralph Rousseau Meulenbroeks en Ricardo Rodriguez Miranda bekwaamt zij zich tevens in het viola da gamba spel.
Lotte is oprichter en artistiek coördinator van Camerata Delft.

Imre Rolleman

Fluitist Imre Rolleman studeerde bij Jo Hagen aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij afstudeerde met een 9,5 in 2000.
Tijdens en na zijn studie remplaceerde Imre bij diverse orkesten, waaronder het RPhO , Phion (Orkest van het oosten & Gelders Orkest), de Marinierskapel, en het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast is Imre regelmatig te beluisteren met het Maestro Jules Orkest, Laurensbachorkest en het Dordts Kamerorkest. Zijn passie ligt vooral ook bij kamermuziek. Imre is dan ook verbonden aan ‘Camerata Delft’ alsook ‘De Bezetting Speelt’, waar hij bij laatstgenoemde zakelijk leider is. Hiernaast is Imre als fluitdocent verbonden aan enkel muziekscholen in de regio, waaronder ToBe in Dordrecht.
Imre speelt een houten palissander fluit van Alfred Verhoef uit 2012. Het Instrument geeft veel warmte en diepte aan de klank en zorgt voor een egale klankkleur over het gehele register. Een Ideaal instrument  om te mengen, en ideaal voor kamermuziek.