Das klinget so herrlich

zaterdag 21 augustus 19.30 Anna Magdalena en Jacobus den Herder
klik hier om te reserveren

Franz Schubert, Arpeggione Sonata D. 821 voor altviool en piano
1. Allegro Moderato
2. Adagio
3. Allegretto

Hilversum, 17 mei 2017 Anna Magdelena en Jacobus den Herder foto: Merlijn Domernik

Domenico Scarlatti, drie clavecimbel sonates in een bewerking voor altviool en piano door Jacobus den Herder 
Sonate K. 54
Sonate K. 87
Sonate K. 1

Ludwig van Beethoven, sonate nr. 3 voor cello en piano in een bewerking voor altviool en piano door Ernst Naumann.
Sonate in A groot opus 69
1. Allegro, ma non tanto
2. Allegro Molto
3. Adagio cantabile
4. Allegro vivace

Anna Magdalena den Herder is door haar mooie warme klank en natuurlijke muzikale overtuigingskracht een van Nederlands meest geliefde altviolisten. Door haar communicatieve spel valt Anna op, zowel in haar baan als plaatsvervangend aanvoerder bij het Nederlands Kamerorkest als in haar rijke kamermuziekleven ernaast. Ze speelt en speelde in verschillende hooggewaardeerde ensembles als de Amsterdam Chamber Soloists, het Goldberg Strijktrio en op festivals als Southwell Music Festival, Delft Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziekfestival in Den Haag Strijkkwartet Biennale, en de Cello Biennale.
In 2018 maakte Anna haar debuut als soliste in de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam met het zesde Brandenburgconcert van J.S. Bach samen met het Nederlands Kamerokest. In dat jaar soleerde zij ook samen met Saskia Otto in de Sinfonia Concertante van W.A. Mozart en speelde zij het Altviool Concert van W. Walton met het Sweelinck Orkest.
Als winnares van het Nationale Altvioolconcours werd zij dé complete altvioliste en musicienne genoemd, ook werd haar, als eerste altvioliste, de Kersjes van Groenekan beurs toegekend in 2009.
Als gastaanvoerder speelde zij onder andere bij het Nederlands Philharmonish Orkest, Nederlands Kamerorkest, Residentie Orkest, Het Gelders Orkest en Philharmonie Zuid Nederland.
Anna bespeelt een altviool gebouwd door Marino Capicchioni in Rimini (Italie) 1965, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Haar strijkstok is gemaakt door H. L. Gillet, deze aankoop is mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.

Jacobus den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. 
Jacobus was 1ste prijs winnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek.
Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was Jacobus prijswinnaar bij dit concours. 
Regelmatig concerteert hij samen met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, altvioliste Anna den Herder en cellist Wijnand Hulst. Jacobus maakt deel uit van het veelbelovende Jacob Olie Trio, met violiste Diet Tilanus en cellist Jurrian van der Zanden. 
In 2013 werkte Jacobus samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij speelde tijdens de presentatie van de zomercollectie van Taminiau in Parijs en Amsterdam werken van Mozart en Satie. 
Jacobus is veelvuldig actief als arrangeur. Zo maakte hij in 2014 een bewerking van Schubert’s Winterreise voor bariton en pianotrio, waarvan in 2015 een CD-opname uitkwam. Voor de Internationale Cello Biënnale Amsterdam maakte hij een versie van het Requiem van Gabriel Fauré voor koor en 10 cello’s. En voor het Internationaal Cellofestival Zutphen bewerkte hij het Requiem van Willem Jeths voor een ensemble van cello’s en slagwerk, op verzoek en in samenwerking met de componist zelf. 
Naast zijn werk als uitvoerend musicus is Jacobus ook werkzaam als programmamaker bij NPO Radio 4. 
Jacobus bespeelt een Bechstein vleugel, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds te Amsterdam. 

www.jacobusdenherder.com