Dansen en Dromen

zaterdag 23 juli 17.00
Reserveren: volwassenen / jongeren/studenten gratis

Op weg naar de Tango!

Drie jonge muzikanten uit Dordrecht brengen een fris en gevarieerd programma waarvan je op het ene moment staat te dansen, het volgende moment aangenaam begint weg te dromen om daarna gelijk weer door vurige tango’s naar het hier en nu getrokken te worden. Kortom, een concert vol verassingen!

Pianist Mauro Goossen (16) ontdekte zes jaar geleden zijn passie voor muziek. Na eerst twee jaar pianolessen te hebben gevolgd in Luxemburg bij Fabrizio Cannizzaro en vervolgens twee jaar in Dordrecht bij Olga Mertsalova, heeft hij nu les in België van de pianist Stéphane de May, nadat hij met een concours een masterclass bij hem had gewonnen. Mauro heeft vorig jaar de eerste prijs van het ToBe Solistenconcours gewonnen en is van plan om volgend jaar naar het conservatorium te gaan. Hij heeft een speciale voorliefde voor kamermuziek en samenspel omdat hij met veel verschillende ensembles en orkesten heeft samengewerkt en dit nog steeds met veel plezier doet. Daarom volgt hij sinds een jaar ook dirigeerlessen van dirigent Casper van Nugteren, onder wiens begeleiding hij eerst kamermuziek speelde in de ‘talentenklas’, en maakte hij zijn dirigeerdebuut met het Drechtsteden Jeugdorkest op 2 juli.

Violiste Montserrat van Linden, (17) van Boliviaans-Nederlandse nationaliteit, begon haar vioolstudie op tweejarige leeftijd met de Suzuki Methode en haar lerares Karina Carrillo. 

Op 8-jarige leeftijd was zij concertmeester en solist van het Suzuki Sucre Ensemble en van het Don Bosco Sucre Strijkorkest. Zij was ook lid van het Jeugdorkest van Santa Cruz in Bolivia en toen zij in Nederland aankwam nam zij deel aan het Panta Musica Orkest van het Johann de Witt Gymnasium, de Orchest Vereeniging Dordrecht, het Drechtsteden Jeugdorkest en andere muzikale groepen. Zij heeft masterclasses gekregen van verschillende internationale musici en heeft deelgenomen aan verschillende internationale festivals in Bolivia, Peru en Nederland.

Imke Rietdijk – Klarinet

Klarinettiste Imke Rietdijk (20) begon op haar 8e met pianolessen en al snel wilde ze een tweede instrument leren spelen. Op haar 10e besloot ze daarom klarinetlessen te nemen. In de afgelopen 10 jaar heeft ze les gehad van Hans Niese, Thea Rosmulder en Annet Kleinjan. Vanaf haar 12e speelde ze ook in het Drechtsteden Jeugdorkest onder leiding van Casper van Nugteren bij wie ze ook kamermuzieklessen heeft gevolgd. Momenteel speelt ze met veel plezier in het studentenorkest Sempre Crescendo in Leiden waar ze arts, media and society en filosofie studeert aan de universiteit. 

De klarinet is voor haar een prachtig instrument met een warme klank dat zich manoeuvreert tussen verschillende genres om zo te kunnen dansen maar ook vooral te dromen.