Dordtse sages en vertellingen

Zaterdag 26 Augustus 19.30 uur
reserveren: volwassenen / jongeren en studenten

Op het slotconcert van de serie zomerconcerten Dordrecht speelt het Pelgrim Trio de Märchenerzählungen van Schumann, Charakterstücke van Hollaender en het trio voor klarinet, altviool en piano van Joseph Cieslak. Marieke van Leeuwen zal de muziek van het trio omlijsten met mooie woorden… of is de muziek de inkleuring van haar verhaal? In ieder geval kunt u weer een zomeravond genieten van een sprookje met romantische en schilderachtige muziek.

Karin Dolman, Caecilia Boschman en Thea Rosmulder vormen samen het Pelgrim Trio. Het eerste concert was in 1999 in het Hof in Dordrecht, sindsdien heeft het trio vele programma’s gespeeld in binnen- en buitenland.

De concerten in de Trinitatiskapel zijn altijd een feest en ook dit jaar weer iets om naar uit te kijken!

Marieke van Leeuwen studeerde aan de Studio Herman Teirlinck, Hoger Instituut voor Dramatische Kunst in Antwerpen. Zij werkte als freelance actrice, bij verschillende theatergezelschappen (o.a. KNS, NTG, Globe, Rotheater, Art&Pro) en voor televisie/film, in België en Nederland. Maakte als regisseur en schrijver enkele grote theaterproducties op locatie. Ze regisseerde bij het Rotheater (Iep!) en bij Het Paleis (Antwerpen). Maar het liefst werkte zij met TST  Dordrecht.

Klarinettiste Thea Rosmulder is een flexibele en veelzijdige speler. Zij speelt behalve klarinet en basklarinet ook fluit en saxofoon(s). Zij is zowel solist als ensemblespeler, geeft les en coacht kleine ensembles.

Altvioliste Karin Dolman geeft les op Codarts, University of Arts, Rotterdam. Zij speelde 27 jaar in het DoelenKwartet en geeft vele kamermuziek concerten in verschillende bezettingen. Karin is vice- voorzitter van de International Viola Society.

Caecilia Boschman is werkzaam als pianist en dirigent bij diverse koren. Daarnaast geeft ze regelmatig kamermuziekconcerten en speelt in muziektheatervoorstellingen van o.m. Pocket Opera.

Het Pelgrim Trio en Marieke van Leeuwen werkten eerder samen. In december 2020 speelden zij ‘Lichtkind’, een kerstconcert rondom het kerstverhaal. Omdat niet alle voorstellingen konden doorgaan is van deze productie ook een film gemaakt om het concert bij mensen thuis te brengen. In september 2021 volgde ‘Nattigheid’, een muzikale en poëtische voorstelling met nieuwe muziek van Sylvia Maessen, ter gelegenheid van de herdenking van de Sint- Elisabethsvloed in Dordrecht.