Mijmeringen

zondag 12 juli 15.00 en 17.00!
Er zijn inmiddels zoveel reserveringen dat we het publiek gaan verdelen over 15.00 uur en 17.00 uur.

17.00 uur KLIK HIER OM TE RESERVEREN nog 12 kaarten beschikbaar

Karin Dolman altviool en Caecilia Boschman piano brengen een programma met overpeinzingen en dagdromen. Een ideaal thema voor deze covid-19 pandemie.

Karin en Caecilia hebben tijdens hun lange samenwerking een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd en staan inmiddels bekend om hun gevarieerde en originele programma’s. Naast het uitvoeren van het reguliere altviool/piano repertoire wordt vaak de combinatie gezocht met minder bekend werk of compositie-opdrachten van o.a. Wagemans, Nelleke en Samama.

De wens om een breed spectrum van deze muziek te belichten vanuit een thematische aanpak krijgt zijn beslag in een reeks CD opnames (getiteld Voilà Viola!) met een duidelijke rode draad.

Programma

Henryk Wieniawski (1835-1880) Rêverie
Henryk Wieniawski was een jong talent op de viool en ging al op zijn achtste studeren aan het conservatorium van Parijs. Hij toerde samen met zijn broer door heel Europa en al op zijn 12e schreef hij zijn eerste compositie. Hij doceerde aan het conservatorium van Moskou en de laatste 5 jaren van zijn korte leven was hij docent in Brussel. Wieniawski schreef hoofdzakelijk voor de viool. De Rêverie is oorspronkelijk voor de altviool geschreven.

Carlos Guastavino (1912-2000)
La Rosa y el Sauce
Cantilena no. 4 El ceibo
Pampamapa
De Argentijnse pianist en componist Guastavino wordt als bekendste exponent van het Argentijnse romantische nationalisme beschouwd.
Zijn persoonlijke muzikale stijl, die sterk beïnvloed was door de romantiek van de 19e eeuw, liet hem afstand houden van de modernistische Argentijnse componisten zoals Ginastera. Maar Guastovino was niet enkel een romantisch componist: zijn verbinding met de volksmuziek inspireerde talloze Argentijnse componisten de populaire en folkloristische Argentijnse muziek in een romantische taal te verweven. Hij schreef zeker 150 liederen.

George Enescu (1881-1955) Concert Piece
Wederom een jong viool talent wat door zijn ouders van Roemenië naar Wenen werd gebracht om daar viool, piano en harmonieleer te studeren. Op zijn 14e verhuisde Enescu naar Parijs om daar compositie te studeren bij o.a. Fauré en Massenet.
Enescu bleef in Parijs werkzaam als viool- en compositiedocent; zijn beroemdste student was Yehudi Menuhin.
In die tijd was een van de onderdelen van het instrumentale eindexamen op het Parijse Conservatorium de uitvoering van een werk, het zgn. Pièce de concours, dat speciaal voor de examens geschreven werd door compositiedocenten . Enescu schreef het Concert Piece t.b.v. de eindexamens altviool in 1908.

Christopher Norton (1953) uit Microjazz for Viola
Face in the Crowd
A dramatic Episode
Christopher Norton, pianist en componist, is geboren in New Zealand en begon aldaar aan zijn muzikale studie. In 1977 remigreerde hij naar Groot Brittanie om verder te studeren in London. Hij bekwaamde zich in de jazz en schreef talloze werken vooral voor jazz-educatie. Zijn Micro Jazz is uitgebracht voor talloze instrumenten en is bedoelt om de jonge speler bekwaam te maken in dit genre. Prachtige miniatuurtjes!

Paul Coletti (1959) Three pieces
From My Heart
I Was Thinking of You
Circus

Altviolist Paul Coletti, geboren in Edinburgh, studeerde bij Yehudi Menuhin in Zwitserland. Hij toert als solist over de hele wereld en heeft derhalve in alle grote concertzalen opgetreden.
De San Francisco Examiner schreef “He reminds me of a few times when I had the privilege of hearing the great William Primrose at his best.”
In Three pieces keert Coletti terug naar zijn roots, zijn vader was amateur jazzmuzikant. From my heart is opgedragen aan Coletti’s vader; in dit deel zijn reminiscenties te horen van o.m. de jazzklassiekers ‘Somewhere over the rainbow’ en ‘Sophisticated Lady’, die behoorden tot de favorieten van Coletti sr.