Blazersfestijn

Datum/Tijd
Date(s) - 18/08/2023
17:00 - 17:45

Locatie
Trinitatis kapel

Categorieën


In dit studentenconcert brengen jonge musici uit de omgeving een gevarieerd programma, van barok tot 20e eeuwse muziek. De blazers, allen (oud-)lid van het Drechtsteden Jeugdorkest, worden op piano begeleid door de huidige dirigent van het DJO.

Reserven kan onderaan deze pagina.

Musici

Helena Anker – Geluk – Dwarsfluit

Helena Anker – Geluk (26) groeide op in een muzikaal gezin waar ze omringd werd met verschillende instrumenten. Ze begon dan ook op haar 6e met blokfluitles, maar ruilde dat na een jaar in voor het orgel. Ze heeft 7 jaar lessen gevolgd bij Jeroen de Weerdt. Op haar 10e besloot ze een tweede instrument te willen spelen en begon aan dwarsfluit lessen bij Sjaak Bakker. Haar liefde voor de dwarsfluit groeide snel. Op de middelbare school sloot ze zich aan hij het schoolorkest en trad ze op tijdens lunchconcerten. Op haar 16e werd ze lid van het Drechtsteden Jeugdorkest onder leiding van Casper van Nugteren, waar ze 8 jaar met plezier heeft gespeeld en nog steeds invalt. In de laatste 10 jaar heeft ze met regelmaat meegewerkt aan losstaande concerten en heeft ze gespeeld in verschillende ensembles.

Helena Anker – Geluk speelt in het DJO

 

Leanne Abspoel – Hobo

Leanne Abspoel (19) wilde al zolang ze zich kan herinneren hobo spelen. Haar moeder is hoboïst, dus dat kon niet missen. Toen ze 8 werd, was ze eindelijk echt groot genoeg om te beginnen met hoboles.

De eerste tien jaar had Leanne les van haar moeder, Diana Abspoel. In deze tien jaar heeft ze in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Drechtsteden Jeugd Orkest en de jeugdorkesten van het Dordrecht Philharmonisch Orkest. Ook speelde ze veel in kamermuziek verband in bijvoorbeeld kerkdiensten.

Sinds september 2022 studeert Leanne psychologie aan de universiteit van Leiden en volgt ze een minor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier volgde ze het eerste half jaar lessen bij Ron Tijhuis en krijgt ze nu les van Remco de Vries.
Daarnaast heeft ze afgelopen jaar 1e hobo gespeeld, binnen diverse projecten van het Rotterdams Studenten Orkest en het Practicum Musicae Orkest.

Leanne Abspoel speelt in het DJO

 

Harm Lagerweij – Klarinet/Fagot

Harm Lagerweij (18) begon op zijn 8e met klarinetlessen bij Hans Niese en heeft deze bijna 10 jaar gevolgd. Hij is ooit begonnen met samenspelen bij het Munt Ensemble en later ook Panta Musica, het schoolorkest van het Johan de Witt-Gymnasium. Na 5 jaar klarinet gespeeld te hebben ontdekte hij zijn liefde voor de lage, donkere klanken van de basklarinet, het instrument dat hij sinds 2018 bij het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO) bespeelt. Hij is begin 2022 door Casper van Nugteren, de dirigent van het DJO en tevens fagotdocent, overgehaald om fagot te gaan spelen, een instrument dat dat hij nu anderhalf jaar met plezier speelt. Naast (bas)klarinet en fagot bestaat zijn verzameling instrumenten ook uit een aantal zeldzamere klarinetten en verschillende soorten fluiten.

Harm Lagerweij speelt in het DJO

 

Mauro Goossen – Piano

Mauro Goossen (18) ontdekte vrij laat zijn passie voor muziek en begon pas op zijn 11e met pianolessen. Na zijn eerste lesjaren bij de Italiaanse Fabrizio Cannizzaro en de Oekraïense Olga Mertsalova, kwam hij dankzij het winnen van de Masterclassprijs bij het ToBe Solistenconcours op het spoor van de Belgische pianist Stéphane de May. Deze heeft hem in de afgelopen drie jaar voorbereid op een leven als professioneel musicus, met veel succes. De jonge pianist begint dit jaar zijn pianostudie aan het conservatorium Codarts in Rotterdam met als hoofdvakdocent Bart van de Roer, de bekende pianist van het Storioni Trio. Mauro heeft, net als zijn docenten, een speciale voorliefde voor kamermuziek en samenspel, en speelde met veel verschillende ensembles en orkesten samen, wat hij nog steeds met veel plezier doet. Na een lange en intensieve samenwerking met het Drechtsteden Jeugdorkest neemt hij dit jaar ook het stokje over van zijn mentor en voorganger Casper van Nugteren, als nieuwe dirigent van het orkest.

Mauro Goossen speelt in het DJO

 

 

  Programma

Johann Joachim Quantz (1697-1773) Trio sonate in c mineur
I. Andante moderato – II. Allegro – III. Larghetto – IV. Vivace
 
Francis Jean Marcel Poulenc (1899-1963) Trio voor hobo, fagot en piano, FP 43 (1926)
II. Andante (Andante con moto)
 
Francis Jean Marcel Poulenc (1899-1963) Sonate voor fluit en piano, FP 164 (1956-57)
II. Cantilena (Assez lent)
 
Francis Jean Marcel Poulenc (1899-1963) Sonate voor hobo en piano, FP 185 (1962)
II. Scherzo (Très animé)
 
Julius Röntgen (1855-1932) Trio voor fluit, hobo en fagot, Op.86 (1917) in G majeur
I. Allegretto con spirito – II. Poco andante, quasi una fantasia – III. Allegretto
 
Michele Mangani (1966) Pagina d’album voor klarinet en piano (2007)
Moderatamente cantabile

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.