Thea Rosmulder klarinet

m.m.v. Karin Dolman altviool

 
 

HomageThea Rosmulder en Karin Dolman hebben een muzikale date in de Trinitatiskapel: het zal er niet altijd even zachtzinnig aan toe gaan! 


De klarinet mediteert en en swingt in de Trois Pièces  van Igor Stravinsky, de altviool weeklaagt in zijn Elegie.

De Russich-Amerikaanse componiste Margareta Zelenaja vertrouwde haar 'Homage I' voor klarinet en viool toe aan Thea en Karin voor de Europese première. Het werk heeft drie delen, opgedragen aan Sergei Rachmaninov (Vocalise), Marina Tsetaeva (Dreams of Don Juan), en Igor Stravinsky (Chasing the Duck).

De Britse componiste Rebecca  schreef het ontroerende Prelude, Allegro en Pastorale  in 1941, rouwend om haar vermiste zoon.

Jeu uit de Suite voor klarinet, viool en piano van Darius Milhaud is een sprankelend duet vol energie en levensvreugde. Klarinettiste Thea Rosmulder studeerde eerst Medische Biologie in Utrecht en daarna klarinet in Rotterdam bij Walter Boeykens. Na haar afstuderen als Uitvoerend Musicus speelde ze lange tijd in l'Orchestra Particolare (van het bekende programma 'Una Voce Particolare' met Ernst Daniel Smit), later ook in verschillende andere orkesten. Zij werkte mee aan verschillende opnames van CD's en filmmuziek: het hoorspel "Heerlijk duurt het langst" van Annie M.G.Schmidt, de filmmuziek voor "Tirza", een speciale opname van de Matthäus Passion met groot romantisch symfonie-orkest o.l.v. Jan Stulen. Zij speelde klarinet, basklarinet en esklarinet, dwarsfluit en saxofoons in musicals: Les Misérables, The Sound of Music, Anatevka, Kruimeltje, Mary Poppins, Wicked, Beauty and the Beast, Ciske de Rat...

Thea speelt graag in kleinere ensembles, waar het mogelijk is om een direct contact met de luisteraars te maken. 

Zij maakt al meer dan tien jaar deel uit van het Pelgrim Trio, met altvioliste/violiste Karin Dolman en pianiste Caecilia Boschman. 

vrijdag 18 augustus 2017 20.00 Oud-Katholieke Kerk Voorstraat 120

07 juli 20.00

Pelgrim Trio

alle hoeken van de kamer(muziek)

14 juli 20.00

Hadewijch Hofland

The song of the peacock butterfly

21 juli 20.00

Lisa Eggen

The vertile viola

28 juli 20.00

Schaap/ Zwieten

Sub Rosa

04 augustus 20.00

Wieke Karsten

De schaduw en de nachtegaal

11 augustus 20.00

van Leeuwen/Dolman

Samen de stad

25 augustus 20.00

Dolman/Boschman

Le grand Tango

De serie zomerconcerten is gesubsidieerd door de gemeente Dordrecht

Foto Huib Kooyker