Marieke van Leeuwen poëzie

m.m.v. Karin Dolman altviool

 
 

Marieke van Leeuwen (Den Haag 1950) woonde onder meer in Amsterdam, Antwerpen, Leuven en Rotterdam. Momenteel wonende in Dordrecht.

Ze studeerde aan de Studio Herman Teirlinck (Hoger Instituut voor Dramatische Kunst) in Antwerpen. Zij werkte als freelance actrice, bij verschillende theatergezelschappen (o.a. Globe, RoTheater, Art &Pro) en voor televisie/film, in België en Nederland. Maakte als regisseur en schrijver enkele grote theaterproducties op locatie, zoals o.a. Zielslocker (landgoed Dordwijk 1993) en de Passiespelen 2000 in Tegelen, in samenwerking met Ben Verbong. Ze regisseerde o.a. bij het Ro Theater en in 2013 bij HETPALEIS in Antwerpen. Schrijft al geruime tijd drama en poëzie. Van 2009 tot april 2014 was zij stadsdichter van Dordrecht. Werk dat van haar is verschenen: Hete Thee (Obelon), en Liefde Wraak en Andere Zaken (Wagner & van Santen). Van de stadsgedichten verschenen de bundels Fiets en Er gebeurt van alles (AD/Stichting Zielslocker), Samen de Stad, Ingelijst, Muurgedichten en Gelegenheden (uitgeverij Liverse). Onlangs doordeweekse dag (foto’s Jan Tito) Ze treedt regelmatig op met Nickenik (poëzie en Nick McGuire op contrabas)

www.mariekevanleeuwen.org

vrijdag 11 augustus 2017 20.00 Oud-Katholieke Kerk Voorstraat 120

07 juli 20.00

Pelgrim Trio

Alle hoeken van de kamer(muziek)

14 juli 20.00

Hadewijch Hofland

The song of the peacock butterfly

21 juli 20.00

Lisa Eggen

The vertile viola

28 juli 20.00

Schaap/ Zwieten

Sub Rosa

04 augustus 20.00

Wieke Karsten

De schaduw en de nachtegaal

18 augustus 20.00

Thea Rosmulder

Homage

25 augustus 20.00

Dolman/Boschman

Le grand Tango

De serie zomerconcerten is gesubsidieerd door de gemeente Dordrecht

Samen de Stad


'Een wandeling door onze stad' met muziek van Karin Dolman op altviool. Poëzie en verhaalfragmenten door Marieke van Leeuwen.

De inhoud en het metrum van de tekst bepalen de sfeer en het ritme. Taal, klank, altviool en stem komen samen. Karin improviseert, wat de intensiteit verhoogt!