Lisa Eggen altviool

m.m.v. Karin Dolman altviool

 
 

The Versatile Viola


Lisa Eggen en Karin Dolman laten tijdens dit zomerconcert de veelzijdigheid van de altviool horen. Van een verfijnde Bach partita tot de Hongaarse Volksmuziek van Bartok, het instrument leent zich uitstekend voor alle stijlen. Uiteraard zullen er ook stukken uit het altvioolrepertoire worden gespeeld, zoals de solosonates van Hindemith en Ligeti. Het pronkstuk van de avond zal het altvioolduo 'Viola Viola' van Benjamin zijn, waarmee oud-leerling en -docent de avond afsluiten.

Het concert wordt gespeeld op altviolen van de Dordtse vioolbouwer Jan van der Elst.De in Dordrecht geboren Lisa Eggen is al vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig altvioliste. Met veel plezier geeft ze solorecitals, kamermuziekconcerten en speelt ze mee in orkesten. Op dit moment studeert ze aan het conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai. Eerder studeerde ze bij Karin Dolman en Francien Schatborn. 

Lisa nam succesvol deel aan concoursen in Nederland zoals het Prinses Christina Concours en het Nationaal Altvioolconcours. In 2014 soleerde ze met de Orchest-Vereeniging Dordrecht in Nederland en Duitsland. Ook was ze meerdere malen te horen op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in het radioprogramma Opium.

Lisa is altvioliste in het ambitieuze Dostojevski Kwartet, waarmee ze op dit moment aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie studeert in het traject voor conservatoriumstudenten.

Vrijdag 21 juli 2017 Trinitatiskapel Vriesestraat 20

07 juli 20.00

Pelgrim Trio

alle hoeken van de kamer(muziek)

14 juli 20.00

Hadewijch Hofland

the song of the peacock butterfly

28 juli 20.00

Schaap/ Zwieten

Sub Rosa

04 augustus 20.00

Wieke Karsten

De schaduw en de nachtegaal

11 augustus 20.00

van Leeuwen/Dolman

samen de stad

18 augustus 20.00

Thea Rosmulder

Homage

25 augustus 20.00

Dolman/Boschman

Le grand Tango

De serie zomerconcerten is gesubsidieerd door de gemeente Dordrecht

Foto Peter van Breukelen