Karin Dolman & Caecilia Boschman

altviool en piano

 

Vrijdag 25 augustus 2017 20.00 Oud-Katholieke Kerk voorstraat 120

07 juli 20.00

Pelgrim Trio

alle hoeken van de kamer(muziek)

14 juli 20.00

Hadewijch Hofland

the song of the Peacock butterfly

21 juli 20.00

Lisa Eggen

The vertile violal

28 juli 20.00

Schaap/ Zwieten

Sub Rosa

04 augustus 20.00

Wieke Karsten

De schaduw en de nachtegaal

11 augustus 20.00

van Leeuwen/Dolman

Samen de stad

18 augustus 20.00

Thea Rosmulder

Homage

Le grand Tango


Altvioliste Karin Dolman en pianiste Caecilia Boschman presenteren een zomers en warmbloedig programma in de sfeervolle Oud-Katholieke Kerk.


Uitgevoerd worden o.a. de swingende Blues for Benni van Pütz, delen uit Romeo en Julia van Prokofiev en de Grand Tango van Astor Piazzolla. Tevens wordt de première gespeeld van Tango de otoño van Leo Samama; dit werk is speciaal voor het duo gecomponeerd.


Karin en Caecilia hebben tijdens hun lange samenwerking een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd en staan inmiddels bekend om hun gevarieerde en originele programma's. Naast het uitvoeren van het reguliere altviool/piano repertoire wordt vaak de combinatie gezocht met minder bekend werk of compositie-opdrachten zoals het werk van Samama en de Sonate van Jan-Willem Nelleke.

De wens om een breed spectrum van deze muziek te belichten vanuit een thematische aanpak krijgt zijn beslag in een reeks CD opnames (getiteld Voilá Viola!) met een duidelijke rode draad.

Het duo behaalde een finaleplaats tijdens het internationale Duoconcours te Vierzon en een prijs bij de Lionel Tertis Competition.

De serie zomerconcerten is gesubsidieerd door de gemeente Dordrecht

Foto Huib Kooyker